Yüz dolgusu, ciltteki kırışıklıkların giderilmesi, dudak dolgunlaştırma, yüze hacim kazandırma ve yüzde şekillendirme amaçlı yapılan, cerrahi olmayan ve minimal invaziv olarak sınıflandırılan estetik bir uygulamadır. Yüz ve dudak dolgusu olarak farklı içeriklerde, dermal dolgu olarak da adlandırılan materyaller kullanılabilmektedir. Bu materyallerin deri altına verilmesiyle hem hacim kazandırma, yaşla gelen çizgi ve kırışıklıkların giderilmesi ve yüz şekillendirme yapılabilirken hem de ameliyatsız yüz germe yöntemlerinden biri olan liquid facelift yöntemleri yapılabilmektedir.
Yüz Dolgusu Nerelere Yapılır? Dermal Dolgu Uygulamaları Nelerdir?
Yüz ve dudak dolgusu uygulama alanları oldukça geniştir. Alın dolgusu, yanak dolgusu, çene dolgusu, dudak üstü dolgusu, nazolabial dolgu, kaş ortası çizgilerinin, göz kenarındaki ince çizgilerin, marionette çizgilerinin, sigara çizgilerinin, yüz asimetrilerinin ortadan kaldırılması, kaş kaldırma, dudak dolgunlaştırma, dudak şekillendirme, dolgu ile ameliyatsız burun estetiği gibi çok değişik bölgelere, farklı bölgelere değişik yaklaşımlar şeklinde dermal dolgu işlemleri gerçekleştirilebilir.
Yüze Dolgu Uygulaması Nasıl Yapılır?
Yüze dolgu öncesi, doktorun değerlendirmesi ve incelemesi sonrasında problemli bölgeler tespit edilerek işlem süreci belirlenir. Özel küçük iğneler veya mikrokanül denilen aletler yardımıyla yüz dolgu materyalinin enjeksiyonu gerçekleştirilir. Mikrokanül ve iğnelerin beraber kullanıldığı yaklaşımlar da olabilmektedir.
Dermal Dolgu Maddeleri Nelerdir?
Genel olarak dolgulardan bahsettiğimizde geçici dolgular, kalıcı dolgular ve yarı kalıcı dolgular olarak bir sınıflandırma yapmamız mümkündür. Bu maddelerin kalıcılıklarına göre de içeriklerinde kullanılan maddeler değişebilir. Kalıcı dolgu maddeleri, silikon gibi içeriklerdir. Günümüzde bunun gibi kalıcı dolgu teknikleri yerine daha doğal olan ve içeriğinde hyalüronik asit, kollajen gibi maddeler bulunan teknikler daha çok tercih edilmektedir.
Yüz Dolgusu Etki Süresi – Yüze Dolgu Kalıcılık
Dermal dolgunun ne kadar süre kalıcı olduğu, yapılan yüz dolgusu, dudak dolgusu veya yanak dolgusu gibi uygulamaların etkisini ne kadar devam ettireceği kullanılacak maddeye göre ve kişiden kişiye farklılıklar gösterebilmektedir. Yaklaşık rakamlar vermek gerekirse, geçici dolgular için 6 ila 18 ay arası bir süreden bahsedebiliriz. Yarı kalıcı dolgu sınıfında ise etki süresi 2 ila 5 yıl gibi olabilmektedir.
Kimlere Yüz Dolgusu Yapılabilir?
Yüze dolgu uygulamaları, bağışıklıkla ilgili hastalıkları olan, yara iyileşmesi problemleri olan, şeker hastası, kanser hastası olan ve de alerjik olarak risk grubundaki kişilere yapılmaz. Yüz dolgusu ve dudak dolgunlaştırma, bu kişiler haricinde doktorun uygun gördüğü tüm hastalara yapılabilmektedir.
Burada yapılan açıklamaların tümü bilgi amaçlı sunulmuştur.